Оазис в будинку: з ким добре відпочивати, думати і худнути

Тонкий, вишуканий аромат рослин здатний кардинально змінити атмосферу в нашому домі. Вони впливають на наше самопочуття, емоції і здоров'я. Але вибираючи запашні рослини, слід враховувати, як запах буде проявлятися в окремих приміщеннях, чи буде він доречний в конкретних кімнатах.

Наприклад, для спальні підійдуть тільки найделікатніші, вишукані, тонкі і ніжні аромати. Тут не будуть доречними рослини, інтенсивність запаху яких зростає вночі.

Солодкі, фруктово-насичені, життєрадісні аромати цитрусових - гарні для ігрової дитячої кімнати або робочого кабінету. Всі аромати, які асоціюються з кондитерськими виробами - для кухні. Цитрусові - універсальні ароматизатори, особливо квітучий мандарин. Но не тільки! Аромат майже всіх цитрусових благотворно впливає на серцево-судинну систему і нормалізує тиск. Це один з найпотужніших фітонцидів, які сприяють оздоровленню повітря.

Квітучі ТРОЯНДИ. Їх запах знімає напругу і втому, усуває нервозність і ... знижує апетит, а також діє як легкий афродизіак. Цей аромат не буде зайвим навіть в спальні. Він забезпечує легку і розслаблену атмосферу і очищає повітря.

Амазонських ЛІЛІЯ (еухаріс). Ось тут обережніше: її аромат вишуканий, але тропічна солодкість може заважати ввечері і вночі, коли посилено виділяються ароматичні речовини. Поруч з нею заснути складно. Але якщо потрібно позбутися від неприємного запаху на кухні або в інших приміщеннях - краще неї ніхто не впорається.

Мурайя. Її запах - один з кращих антистресових. Ця рослина з унікальними тонізуючими властивостями, що сприяє поліпшенню пам'яті, прекрасно налаштовує на робочий лад. Навіть кілька хвилин в її компанії дозволять забути про стрес і втому. Але краще місце для неї - вітальня.

Рододендрони. Їх аромат поєднується з унікальними бактерицидними властивостями, «нетерпимими» стафілококів і стрептококів. Незважаючи на те, що ця рослина зараховують до отруйних культурам через вміст андрометоксінов в квітках, воно є одним з кращих кандидатів на поповнення будь запашної колекції.

ОЛЕАНДР. Його аромат дозволяє впоратися з неврозами, безсонням, виявляє седативну дію. Але переборщувати з «ароматерапією» олеандра не варто, це може призвести до запамороченням і головним болем.



МИРТ виділяє ефірні масла з потужним бактерицидним і заспокійливою дією. Як і олеандр, мирт - володар одного з кращих седативних ароматів. Але на відміну від більш агресивного колеги, впливає він м'яко і підійде практично всім.

КАВОВЕ ДЕРЕВО. Аромат його квіток проганяє сонливість і втому, активізує пам'ять і мислення. Це один з кращих «ранкових» ароматів. У спальні або вітальні кави не надто доречно, але ось на кухні або біля робочого столу маленький кущик здатний творити чудеса не гірше чашечки улюбленого напою!
Prostir в Park Residence!
Park Residence
21.04.2021
Читати
Цікаві факти про Park Residence
Park Residence
09.04.2021
Читати
Гармонія між інтер'єром та екстер'єром
Park Residence
05.04.2021
Читати
Дивитися все